1. Introducció

La utilizació dels serveis o la compra de productes a través de nika.cat, suposen l’acceptació de les següents condicions generals:

1.1- Acceptació i disponibilitat de les Condicions Generals de Compra
Mitjançant l’acceptació del contracte actual, vostè declara:

A) Que és una persona major d’edat i amb capacitat per a contratar.
B) Que ha llegit i accepta les presents condicions generals.

Aquestes condicions generals (d'ara endavant, "les Condicions Generals"), regulen la relació jurídica que emana dels processos de contractació realitzats entre els usuaris-clients (d'ara endavant, "Usuari") de la pàgina Web de comerç electrònic situada a la url https://nika.cat propietat de NIKA Atelier
Els Usuaris accepten les Condicions Generals des de l'instant que utilitzin, contractin o adquireixin qualsevol producte. Aquest document pot ser imprès i emmagatzemat pels Clients. Per part seva, NIKA Atelier davant qualsevol modificació de les presents Condicions Generals respectarà sempre les que l'usuari hagi acceptat en el moment de realitzar la compra, per la qual cosa posem a la disposició d'aquests l'adreça d'e-mail hola@nika.es, perquè puguin plantejar qualsevol dubte sobre les Condicions Generals o sol·licitar-nos una còpia de les mateixes en cas de pèrdua.

1.2.- Modificació de les Condicions Generals.
NIKA Atelier, podrà modificar les Condicions Generals notificant-ho als Clients amb antelació suficient, amb la finalitat de millorar els serveis i productes oferts a través de nika.cat. Mitjançant la modificació de les Condicions Generals exposades en la pàgina Web de nika.cat, s'entendrà per compliment aquest deure de notificació.
En tot cas, abans d'utilitzar els serveis o contractar productes, es podran consultar les Condicions Generals.

1.3.- Descripció dels productes i serveis.
L’utilització del lloc web nika.cat, no comporta l'obligatorietat d'inscripció o registre de l'USUARI, encara que aquest sí que és un requisit necessari per a realitzar compres.

2. Transport

El transport dels articles comprats s'efectuarà a través del servei de transport contractat per nika.cat. El termini de lliurament pot variar segons la disponibilitat del producte al magatzem i estarà subjecte a la mena d'enviament i al país de lliurament. Si l'enviament es realitza mitjançant l'agència Correos Expres, Per tal d’evitar incidències en el lliurament és indispensable emplenar correctament el formulari corresponent sent indispensable emplenar la casella relativa al telèfon de contacte.

El seguiment de les comandes es realitzarà mitjançant l’enviament d'un correu per part del servei de transport, o bé contactant al Servei d'Atenció al Client. En aquest correu electrònic s'indicarà, a cada moment, en quin lloc es troba la mercaderia fins a la seva recepció definitiva pel client.

El preu del transport es calcula en funció del país de destinació, el volum i pes dels articles adquirits i l'embalatge utilitzat per al seu enviament. El preu exacte del transport es calcularà en incloure cada article a seva bossa i figurarà en la pàgina que resumeix la compra abans de la confirmació de la comanda mitjançant "Confirmar comanda" i abans de la introducció de les dades de la targeta de crèdit o de dèbit.

3. Horaris

A nika.cat es poden realitzar compres durant les 24 Hores els 365 dies de l'any.

Marc territorial: Actualment la botiga virtual nika.cat està activa a tota Europa.

4. Conservació i Arxiu de les transaccions

L'arxiu de les transaccions efectuades es fa sobre un suport fiable i durador al servidor de nika.cat.

5. Política de devolució dels productes

Si per qualsevol motiu no queda satisfet amb la seva comanda, disposa d'un termini de 30 dies a comptar des de la data de lliurament del producte per a procedir al seu canvi o devolució. Es prendrà com a referència per a comptar el termini de trenta dies, la data de lliurament.

Les devolucions dels productes poden realitzar-se:

a) De manera gratuïta a la nostre botiga. A la botiga també pot fer un canvi. Si només desitja entregar la seva devolució, l’import serà reemborsat a posteriori des de central, mai per part de la botiga.

b) Per correu o missatgeria, devent vostè assumir els costos directes de la devolució, com ara les despeses de transport.

*Els costos de taxes de duana són a càrrec del destinatari. L'agència de transport li ho comunicarà prèviament al lliurament de la seva comanda. Si es nega a acceptar el lliurament per a evitar les taxes duaneres, el paquet serà retornat a l'oficina de duana local, provocant l’abandó de l'enviament. Per aquest motiu la comanda no podrà ser reemborsada.

Els productes hauran de ser retornats en el següent estat:

- No han d'haver-se usat, rentat o malmès.
- Han de conservar l'etiqueta original.
- Ha d'incloure una còpia de la factura.
- Ha d'incloure una nota explicant el motiu de la devolució.

Enviant el paquet a:

NIKA Atelier
Assemblea De Catalunya 9, Local 2
08500 - VIC

6. Procediment de la compra

a) Els articles que es desitgin adquirir hauran de ser seleccionats i afegits al carret de la compra fent clic sobre el botó corresponent (‘Afegir a la cistella’)

b) La  contindrà la referència de l'article seleccionat, el seu nom i el preu (impostos inclosos). ATENCIÓ: El preu expressat no inclou les despeses de transport, quan escaigui, les tarifes podrien variar en funció del país de destinació.

c) La fulla de comanda sol·licitarà les dades personals i de facturació, així com les dades de lliurament, que s'incorporaran a la nostra base de dades per tal de poder processar la comanda i facilitar la realització de noves compres a nika.cat. De la mateixa manera, comptarà amb una àrea privada anomenada ‘El meu Compte’ des d'on podrà veure i modificar les seves dades personals, accedir a l'històric de compres i a un localitzador de comandes. Recordi que les dades personals han d'indicar-se amb total exactitud per tal d’evitar confusions o incidències en l'enviament dels articles adquirits.

d) Una vegada emplenada la fulla de comanda, i abans de l'enviament de la comanda es presentarà un resum identificant els articles adquirits, el seu preu total (transport i impostos inclosos) i les dades d'enviament. La comanda haurà de ser confirmada fent clic sobre el botó "Confirmar comanda".

e) Les compres es pagaran amb targeta de crèdit o dèbit (Visa i Mastercard), Paypal o per Transferència Bancària al compte bancari de l'empresa, facilitat en el procés de compra. No s'admetran altres formes de pagament. Per als pagaments amb targeta de crèdit o dèbit, el càrrec es realitzarà en línia, és a dir, en temps real, a través de la passarel·la segura de pagament: canales.sermepa.es/lacaixa/ una vegada s'hagi comprovat que les dades compartides són correctes (veure Forma de Pagament).

f) Confirmada la transacció, es comunicarà a través de la pròpia pàgina web el número de comanda perquè es pugui fer el seguiment en tot moment electrònicament.

g) Així mateix, es remetrà un missatge de correu electrònic amb una descripció de la comanda i les dades personals que hagin estat compartides. La no recepció d'aquest missatge pot ser degut a algun problema transitori de comunicacions en la xarxa o a algun error d'escriptura en l'adreça de correu electrònic comunicada. En tots dos casos, és aconsellable que es contacti amb Atenció al Client.

7. Enviaments

El transport dels articles comprats s'efectuarà a través del servei de transport contractat per NIKA Atelier (propietari de la botiga online nika.cat). El termini de lliurament estarà subjecte al tipus d'enviament i al país de lliurament. Per tal d’evitar incidències en el lliurament (adreces errònies, impossibilitat de trobar a algú en el domicili etc.), és indispensable emplenar correctament el corresponent formulari i sobre tot la casella relativa al telefon de contacte.

El seguiment de les comandes es realitzarà mitjançant l’enviament d'un correu per part del servei de transport, o bé contactant amb el Servei d'Atenció al Client. En aquest correu electrònic s'indicarà, a cada moment, en quin lloc es troba la mercaderia fins a la seva recepció definitiva pel client.

Actualment el preu de transport a domicili és de 10 euros, per a enviaments nacionals (Península i Balears), 12€ per a enviaments a l'U.E.  De la mateixa manera, NIKA Atelier. es reserva la llibertat d'aplicar en el futur i de manera fixa, el preu del transport segons el país de destinació, els productes adquirits i l'embalatge utilitzat per al seu enviament. En tots els casos el preu del transport es calcularà en incloure cada article al carret i figurarà a la pàgina que resumeix la compra, que apareix abans de la confirmació de la comanda, fent clic sobre el botó "Confirmar comanda" i abans de la introducció de les dades de la targeta de crèdit o de dèbit.

8. Moneda, impostos i formes de pagament

Els preus en aquesta pàgina web es mostren en EUROS.

L'Usuari sempre coneixerà el preu i les característiques dels articles oferts prèviament a la seva adquisició, venint aquests detallats i determinats en aquest lloc web.

Els preus en EUROS tenen inclòs el 21% d'IVA, que s'aplicarà a totes aquelles compres que es lliurin en països membres de la Unió Europea.

LLIURAMENTS A ILLES CANÀRIES, CEUTA i MELILLA: els preus finals d'aquestes compres s'expressen sense l'IVA. En el moment de lliurament en aquests territoris, el client haurà de pagar els impostos locals que s'apliquin. En cas de rebuig de l'enviament de l'ordre per falta de pagament d'aquests impostos, el cost del transport serà deduït de l'import total de la compra a retornar.

Per als països denominats Resta del Món, l'IVA es deduirà al moment d'indicar el país de lliurament, aplicant-se posteriorment l'IVA que correspongui, juntament amb els impostos pertinents (despeses de despatx de duana i impostos d'importació), al moment d'ingrés en el territori del país de destinació. Aquestes despeses i impostos hauran de ser pagats en destí pel receptor de la mercaderia.

Amb l'objectiu de donar la màxima seguretat al sistema de pagament, NIKA Atelier utilitza la passarel·la de pagament segur canales.sermepa.es/lacaixa/. En aquest sentit, les dades confidencials del pagament són transmesos directament i de forma encriptada (SSL) a l'entitat financera corresponent.

Per al pagament amb targetes Visa, Mastercard NIKA Atelier només accepta transaccionis CES (Comerç Electrònic Segur) amb el protocol internacional 3D Secure que es distingeix pels distintius Verified by Visa i Mastercard SecureCode.

El Comerç Electrònic Segur és una iniciativa el principi bàsic de la qual és garantir la seguretat en les transaccions per Internet. En realitzar el pagament a través de la passarel·la de pagament segura, el sistema verificarà automàticament que la targeta de crèdit estigui activada per a Comerç Electrònic Segur. A continuació, connectarà amb el banc emissor d'aquesta, el qual sol·licitarà que autoritzi l'operació mitjançant un codi personal d'autenticació. L'operació només s'efectuarà si el banc emissor de la targeta de crèdit confirma el codi d'autenticació. En cas contrari, la transacció serà rebutjada.

Com a mesura complementària al sistema de "Pagament Segur" i amb l'objectiu de col·laborar en la prevenció del frau a través d'Internet, NIKA Atelier es reserva el dret de verificar les dades personals subministrades pel client i adoptar les mesures que estimi oportunes (inclosa la cancel·lació de la comanda) perquè la mercaderia adquirida sigui lliurada de conformitat amb les dades que figuren en la comanda.

NIKA Atelier. ofereix als seus clients la possibilitat de triar entre diverses formes de pagament diferents:

Transferència Bancària:
Pot realitzar un ingrés o transferència bancària des del seu propi banc al compte que la nostra empresa té oberta en el Banc “La Caixa”

Beneficiari: NIKA Atelier
Núm. de compte: 2100-0000-00-0000000000

Per a agilitar l'enviament de la seva comanda ha d'enviar-nos el justificant del seu ingrés per E-mail a shop@nika.cat
És imprescindible que indiqui el número de la seva comanda en realitzar la transferència per a així poder identificar el seu pagament.

Targeta de crèdit:
Si tria aquesta forma de pagament entrarà en la pàgina web segura de la nostra entitat financera, on se li sol·licitarà el número de la seva targeta i la data de caducitat.

Per a la seva tranquil·litat, el nostre Banc li garanteix una absoluta seguretat, ja que tant les seves dades personals com els de la seva targeta viatgen encriptats gràcies al servidor segur SSL proporcionat per aquesta entitat financera.

Les dades sobre la seva targeta de crèdit no queden registrats en cap base de dades, sinó que van directament al TPV (Terminal Punt de Venda) del Banc.

Així mateix, en cap moment NIKA Atelier rep les dades de la seva targeta, només la confirmació del seu pagament.

9. Responsabilitat i Garanties en els nostres productes

La garantia legal de tots els nostres productes és la que ve definida en la llei, i els seus termes seran sempre respectats per NIKA Atelier

La citada garantia està regulada pel Text Refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris, en el qual s'estableix que el termini mínim de garantia de qualsevol article nou serà de 2 anys, si bé, transcorreguts els sis primers mesos, és el client el que haurà de provar que el problema que presenta l'article és un defecte d'origen i no un desgast produït per l'ús habitual i correcte del producte.

Ara bé, en el cas que l'objecte en garantia no reuneixi les condicions òptimes per a ser utilitzat, NIKA Atelier assumirà la responsabilitat corresponent enfront del client de manera que procedirem a la devolució dels imports abonats per aquest producte, així com a reintegrar les despeses que el client hagi hagut d'abonar per a adquirir el producte. Per tant, si l'article té una tara o defecte o hi ha hagut algun error en l'enviament, el client pot fer la devolució del mateix a la nostre botiga. Una vegada comprovat el defecte, li reemborsarem el valor íntegre de l'import pagat, incloent-hi despeses d'enviament i de devolució.

Només li retornarem l'import de les despeses de devolució quan:

1) L'article estigui defectuós.
2) S'hagi produït un error en l'enviament.
3) L'article no es correspongui amb la foto de la web.
4) La comanda li hagi arribat fora dels terminis previstos en les nostres Condicions Generals de Compra.
5) El paquet s'hagi danyat durant el transport.

10. Ús del servei i responsabilitat d'USUARI

NIKA Atelier no es fa responsable del contingut dels enllaços a altres pàgines Web que no siguin titularitat seva i que, per tant, no poden ser controlades per aquesta.
Errors en les connexions, cas fortuït i força major: NIKA Atelier, no serà responsable dels errors, retards en l'accés, retards en el sistema o qualsevol anomalia que pugui sorgir en relació amb problemes de caràcter general en la xarxa Internet, causes de cas fortuït o força major o qualsevol altra contingència totalment imprevisible i per tant aliena a la bona fe de l'empresa. NIKA Atelier, es compromet a intentar solucionar aquestes incidències posant tots els mitjans al seu abast i oferint tot el suport necessari a l'USUARI per a solucionar les incidències de la forma més ràpida i satisfactòria possible. Així mateix NIKA Atelier, no serà responsable de les fallades que per aquestes causes es puguin produir en les comunicacions, esborrat o transicions incompletes, de manera que no garanteix que el lloc web estigui en tot moment operatiu quan sigui degut a qüestions no imputables a NIKA Atelier, que aquesta no pugui resoldre amb els mitjans que estan al seu abast.

Ús del lloc web: NIKA Atelier, no serà responsable en cap cas pels errors o danys produïts per l'ús ineficient i de mala fe del servei per part de l'USUARI. Tampoc serà responsable NIKA Atelier, de les conseqüències majors o menors per la falta de comunicació entre NIKA Atelier, i l'USUARI quan sigui imputable al no funcionament del correu electrònic facilitat o a la falsedat de les dades proporcionades per l'USUARI en el seu registre d'USUARI en nika.cat.
Responsabilitat: NIKA Atelier assumeix les responsabilitats al fet que pugui pertocar per la prestació dels serveis que ofereix en els límits i tal com s'especifica en les diferents Condicions Generals de Contractació dels serveis que es posen a la disposició de l'USUARI.

Responsabilitat De l'USUARI:

Bon ús del servei: L'USUARI està obligat a fer un bon ús del servei i per tant a no utilitzar-lo de mala fe per a qualsevol pràctica que estigui prohibida per la llei o rebutjada pels usos mercantils. NIKA Atelier, queda facultada per mitjà de les presents Condicions Generals, a partir del moment en què tingui coneixement fefaent de la realització per part de l'USUARI de qualsevol actuació o ús il·legal en general, a posar en coneixement de les autoritats competents aquestes circumstàncies i donar de baixa a l'USUARI o restringir l'accés al lloc web NIKA Atelier. L'USUARI serà l'únic responsable enfront de qualsevol reclamació o acció legal, judicial o extrajudicial iniciada per tercers perjudicats directament per l'USUARI davant Jutjats o altres organismes, assumint aquest totes les despeses, costos i indemnitzacions que, en el seu cas, pugui assumir NIKA Atelier, si la reclamació és dirigida contra aquesta. Així mateix, NIKA Atelier, col·laborarà i notificarà a l'autoritat competent aquestes incidències en el moment en què tingui coneixement fefaent que els danys ocasionats constitueixin qualsevol tipus d'activitat il·lícita, especialment en l'àmbit de continguts introduïts per l'USUARI que puguin vulnerar drets o interessos legítims NIKA Atelier, o de tercers.
Diligència deguda: L'USUARI es responsabilitza de realitzar totes les actuacions que li siguin requerides amb la diligència deguda. Amb caràcter especial, l'USUARI ha de ser diligent pel que fa a l'actualització i veracitat de les seves dades personals, fonamentalment del correu electrònic assenyalat en la compra com a via principal de contacte amb NIKA Atelier

11. El nostre dret a modificar aquestes condicions

NIKA Atelier es reserva el dret a revisar i modificar les presents Condicions en qualsevol moment.

Ara bé, el preu i resta de condicions dels articles que vostè ens hagi sol·licitat no seran modificades durant el lapse de temps que mediï entre la seva oferta i l'acceptació de la mateixa, emesa a través de la confirmació d'enviament tret que per llei o decisió d'organismes governamentals hàgim de fer canvis amb caràcter retroactiu en aquestes polítiques, Condicions o Declaració de Privacitat, i en aquest cas, els possibles canvis afectaran també les comandes que hagués fet prèviament.

També el venedor pot equivocar-se a l'hora de publicar informació a la seva botiga en línia o el programari que utilitza pot ocasionar errors en la comunicació dels preus. No obstant això, només perquè un article car es vengui, per error, a un preu més baix de l'habitual no dona dret al comprador a adquirir-lo perquè, com es descriu més amunt, la mera presentació de la mercaderia en la pàgina no és una oferta vinculant. Si el preu que es mostra és erroni, el comprador no té cap dret a rebre’l a aquest preu. Si el venedor, en canvi, accepta l'oferta del comprador i consent el contracte enviant la mercaderia a aquest preu, se celebra un contracte en línia vàlid (art. 23 de la Llei 34/2002, d'11 de juliol).

12. Nul·litat i ineficàcia de les clàusules

Si qualsevol clàusula inclosa en aquestes Condicions Generals fós declarada, totalment o parcialment, nul·la o ineficaç, tal nul·litat o ineficàcia afectarà tan sols aquesta disposició o a la part de la mateixa que resulti nul·la o ineficaç, subsistint les Condicions Generals en tota la resta, tenint-se tal disposició, o la part de la mateixa que resultés afectada, per no posada.

13. Notificacions

Totes les notificacions, requeriments, peticions i altres comunicacions que hagin d'efectuar-se per les parts en relació amb les presents Condicions Generals, hauran de realitzar-se per escrit i s'entendrà que han estat degudament realitzades quan hagin estat lliurades en mà o ben remeses per correu ordinari al domicili de l'altra part o al correu electrònic d'aquesta, o bé a qualsevol altre domicili o correu electrònic que a aquest efecte cada part pugui indicar a l'altra.

14. Llei aplicable i jurisdicció

Les presents condicions generals es regeixen per la Legislació espanyola, sent competents els Jutjats i Tribunals espanyols per a conèixer de quantes qüestions se suscitin sobre la interpretació, aplicació e compliment d'aquestes. L'usuari, per virtut de la seva acceptació a les condicions generals recollides en aquest avís legal, renúncia expressament a qualsevol fur que, per aplicació de la Llei d'Enjudiciament Civil vigent pogués correspondre-li.

15. Dret de desistiment

Vostè té dret a desistir del contracte actual en un termini màxim de 14 dies naturals sense necessitat de justificació.
El termini de desistiment expirarà als 14 dies naturals a comptar des del dia que vostè o un tercer per vostè indicat, diferent del transportista, va rebre els béns.

Queden exempts de reemborsament les despeses de enviament per tractar-se d'un servei 100% executat. (Reial decret legislatiu 1/2007, de 16 de novembre, art. 103)

Per a exercir el dret de desistiment, vostè haurà de notificar a:

NIKA Atelier, la seva decisió de desistir del contracte a través d'una declaració inequívoca que així ho manifesti, (per exemple, una carta enviada per correu postal). Igualment, pot informar-nos del seu dret a desistir del contracte actual a través del correu electrònic hola@nika.cat.

Per a realitzar la devolució haurà de seguir els següents passos de l'apartat - Politica de Devolució.

16. Legislació aplicable, resolució de controvèrsies i jurisdicció competent

Les parts acorden expressament que el contracte actual es regirà i serà interpretat, en tots els seus termes i condicions, conforme a la vigent legistació espanyola.

Las parts es sotmeten expressament, per a qualssevol qüestions o divergències que poguessin suscitar-se per raó de la interpretació, compliment i execució d’aquest contracte, a la jurisdicció i competència dels Jutjats i Tribunals corresponents al domicili del comprador o als del lloc de compliment de l’obligació contractual.

De la mateixa manera, en virtut del que es disposa en el Reglament (UE) 524/2013 de l’aplicació en tota la Unió Europea, NIKA Atelier. posa a la disposició dels usuaris del Lloc Web el següent enllaç: https://ec.europa.eu/consumers/odr/

Mitjançant aquest enllaç, els usuaris del lloc web podran accedir a la Plataforma Europea de Resolució de Conflictes en línia (ODR). En cas que l’usuari hagi tingut un problema amb una compra o la prestació d’un servei en línia, podrà fer ús d’aquest mitjà per a presentar qualsevol reclamació en relació amb aquesta compravenda o prestació de serveis, així com optar per la solució extrajudicial de conflicte suscitat.

Per a presentar reclamacions en l’ús dels nostres serveis, pot dirigir-se per correu a l’adreça electrònica o física indicada en l’apartat “Identificació”, comprometent-nos a buscar en tot moment una solució amistosa del conflicte.

Última actualització: 7 Març de 2023.

Tots els drets reservats. Qualsevol còpia, distribució i/o reproducció, total o parcial, dels continguts i/o del lloc web de NIKA Atelier exigiran l’autortizació prèvia i per escrit de NIKA Atelier.